Лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд продължава да троши рекорди след днешната гръмка победа с 6:1 над Борусия Мьонхенгладбах, а един от тях е изключителен. За първи път в историята на Бундеслигата се намери отбор, който да има голова разлика (+18) след първите шест кръга.

Рурци имаха 75% владеене на топката, отправиха 18:8 удара и спечелиха 59% от единоборствата. В целия мач имаше само 8 нарушения, като две от тях бяха извършени от домакините! Това е и най-коректният мач в първенството през този сезон.

Никога досега Дортмунд не бе тръгвал с 16 точки в първите шест кръга. За първи път "жълто-черните" записват 5 предни победи над "адашите" от Гладбах в първенството, вкарвайки им общо 20 гола в тях.

Максимилиан Филип вкарва два гола в един мач за трети път в Бундеслигата, за втори път в рамките на седмица и за втори път срещу Гладбах. За първи път в кариерата си Филип взима пряко участието във вкарването на три гола в един мач.

Голът на Ларс Щиндъл означаваше, че серията на Дортмунд в шампионата спира на 515 поредни минути без попадение във вратата. Юлиан Вайгъл пък вкара първия си гол в първенството в своя мач №62.