Феновете на Борусия Дортмунд вярват, че отборът ще триумфира със сребърната салатиера в края на сезона. В събота "жълто-черните" разнебитиха Борусия Мьонхенгладбах с 6:1 и станаха първият отбор в историята на Бундеслигата, който стартира с голова разлика (+18) в първите шест кръга.

Дортмунд оглавява таблицата, с аванс от три точки пред първенеца Байерн Мюнхен, който неизменно печели титлата в последните пет кампании. Сега обаче баварците показват колебания, а вътрешното напрежение в техните редици работи в полза на настоящия лидер в класирането.

Попадението на Ларс Щиндъл във вратата на Дортмунд пък беше първото, което момчетата на Петер Бос допускат през този сезон в първенството. Така серията на вратаря Роман Бюрки приключи след 515 минути.

Сред феновете в Дортмунд се намериха такива, които се облягат на статистиката и мистиката. За да се разпалят още повече надеждите за жадуваната титла.

Голът на Щиндъл падна в 66-ата минута на шестия мач този сезон. За част от ултрасите на дортмундци магическото число 666 не е случайно и подсказва, че това ще е годината на Борусия.

Освен това Дортмунд печели своите титли в строго определен ред. Тимът е постигал три дубъла в историята си - през 1956 и 1957 година; през 1995 и 1996 година; през 2011 и 2012 година. Интересното е, че точно шест години след дубъла си отборът отново печели титлата - през 1963 и 2002 година. Сметките показват, че 2018 трябва да бъде "жълто-черна" в Бундеслигата...