Голмайсторът на Бундеслигата за изминалия сезон Пиер-Емерик Обамеянг отново се размечта, че ще напусне Борусия Дортмунд. Голямата новина е, че той не желае трансфер в английската Висша лига.

Габонецът се опитваше да си уреди трансфер в ПСЖ и Милан през лятото, но и в двата клуба нещата за него не се получиха при преговорите.

"Ще видим какво ще се случи в края на сезона. Разбира се, че вратата за мен ще бъде отворена. Изобщо не съжалявам, че останах в Дортмунд. Напълно доволен съм от това. За мен Борусия е като едно семейство и се чувствам много добре", коментира пред телевизия TF1 28-годишният африканец, направил много слаб мач при успеха с 2:1 над Аугсбург в събота.

Той направи фрапантен пропуск лице в лице с вратаря на домакините Хитц, а през второто полувреме стана за смях от бялата точка, когато опита да изпълни дузпата в стил "Паненка", но подаде топката на стража.

Договорът на Обамеянг с "жълто-черните" изтича през лятото на 2020 година, а любимият му клуб си остава Реал Мадрид. Той изключи възможността за трансфер в Китай: "Липсва им професионално отношение. За мен този вариант не стои на дневен ред. А английската Висша лига просто не ме блазни". Според германските медии снайперистът е имал оферта от Манчестър Сити през лятото, но я е отказал.