Бившият нападател на Борусия Дортмунд Карл-Хайнц Ридле е на мнение, че клубът е бил длъжен да накаже Осман Дембеле заради поведението му през месец август.

Както е известно, французинът отказа да тренира с носителя на купата на Германия и в крайна сметка успя да форсира трансфера си в Барселона, ставайки втория най-скъп футболист в историята.

Именно липсата на нормален тренировъчен процес обаче изигра лоша шега на 20-годишния техничар и той разкъса сухожилие на двуглавия бедрен мускул на левия крак.

"Дембеле направи огромно впечатление в Дортмунд и ние бяхме наясно, че ще бъде трудно да го задържим, защото неговата мечта винаги е била да играе за Барселона", коментира пред Omnisport Ридле, който направи Борусия европейски шампион с двата си гола на финала на Шампионската лига през 1997 година срещу Ювентус.

"Но нещата покрай него не се развиха добре в края. Той оказа натиск върху Борусия, това беше някакъв майтап. И клубът трябваше да го накаже за поведението му. Но в края на краищата Борусия Дортмунд получи много пари за правата му и самият футболист е много щастлив. Що се отнася до Обамеянг, напълно възможно е да остане завинаги в Дортмунд. При него човек никога не знае", добави Ридле, който е посланик на "жълто-черните" по света.