Габон се скри зад сок от портокал след неуспеха си в квалификациите за световното първенство по футбол. Както е известно, Пиер-Емерик Обамеянг и компания загубиха решителния мач срещу Мароко с 0:3. Още преди срещата снайперистът на Борусия Дортмунд се оплака от лошото качество на сока, а след двубоя селекционерът на Габон Хосе Антонио Камачо го подкрепи.

"Половината от нашата експедиция имаха проблеми със стомасите си след закуската в хотела в Казабланка. Сокът от портокал определено беше зле. Не става дума само за играчите. Самият аз и много хора от екипа ми постоянно ходихме до тоалетната. Беше дискомфортно за всички. И това срина подготовката ни за мача. Моите играчи ми казаха, че не са в състояние да играят", оплака се Камачо.

Специалистът заяви, че от федерацията ще потърсят ФИФА. Камачо продължава: "Когато ги помолихме да ни дадат топки за тренировката ни преди това, те не уважиха молбата ни. А в хотела след закуската вече никой не се интересуваше от нас. Часовете преди мача ги изкарахме в един ресторант. Малцина бяха в състояние да ядат след това. И всичко това заради един сок от портокал".