Лидерът Борусия Дортмунд е поел курс към титлата в Бундеслигата, показва статистика на авторитетната германска телевизия Sport1. 

"Жълто-черните" поставиха клубен рекорд по отношение на пет показателя и излизат в утрешното дерби с РБ Лайпциг за нови върхови постижения.

Вкараните 21 попадения от Дортмунд в първите седем кръга са абсолютен рекорд за първенството. Невиждано е още едно тяхно постижение - тимът е имал нужда само средно от 6 удара за отбелязване на гол.

В първите си пет мача вратарят на рурци Роман Бюрки не допусна нито един гол и макар да получи по едно попадение във вратата си срещу Гладбах и Аугсбург, швейцарецът влезе в историята на Бундеслигата.

Освен това Дортмунд печели своите титли в строго определен ред. Тимът е постигал три дубъла в историята си - през 1956 и 1957 година; през 1995 и 1996 година; през 2011 и 2012 година. Интересното е, че точно шест години след дубъла си отборът отново печели титлата - през 1963 и 2002 година. Сметките показват, че 2018 трябва да бъде "жълто-черна" в Бундеслигата...