Треньорът на РазенБалшпорт Лайпциг Ралф Хазенхютъл е определил защитника на Борусия Дортмунд Йомер Топрак като слабото звено в отбраната на лидера в Бундеслигата.

Това разкри авторът на втория гол за "биковете" в дербито на кръга в събота, спечелено от вицешампионите с 3:2. Така те сложиха край на серията от 41 поредни шампионатни мача без загуба на Борусия в Дортмунд.

"Планът беше да пресираме много дълбоко, когато защитникът на Дортмунд Топрак играеше с топката. Като играч с десен крак той винаги трябваше да си нагласят топката отляво, или трябваше да играе със слабия си ляв крак. И ние искахме да се възползваме от това", разкри Поулсен.

Планът на Хазенхютъл даде резултат, защото Топрак записа най-много пасове (113) от всички играчи в мача, но цели 27 пъти е върнал назад към вратаря Бюрки. Осем от подаванията му напред пък са били сбъркани.

Според повечето анализатори обаче Топрак не е бил единствената "дупка" в отбраната на Борусия, защото ниски оценки получиха също така Толян, Сократис и Бюрки.