АПОЕЛ Никозия и Борусия Дортмунд се самоизядоха, завършвайки в 1:1 мач от група "Н" на Шампионската лига, игран на стадион "GSP". 

Двата отбора изиграха много скучно първо полувреме, в което гостите имаха игрово предимство, но не стигнаха до интересни ситуации, пазейки ги за втората част.

Стражът на гостите Роман Бюрки отново даде повод на критиците си да му поставят ниски оценки, защото две груби негови грешки в рамките на пет секунди позволиха на Поте да открие резултата за кипърците.

"Жълто-черните" се активизираха от нищото и малко след това Сократис изравни, а снаряд на Шинджи Кагава срещна напречната греда. В 93-ата минута и Обамеянг нацели гредата.

Равенството донесе първи точки на двата отбора, но те практически отпаднаха от борбата за излизане от групата, защото се намират на цели шест точки от второто място.


Гостите стигнаха до първата интересна ситуация в четвъртата минута, но силният шут на Андрий Ярмоленко се оказа неточен. След това Шинджи Катава завърши добра акция на своите, но неговият удар с глава бе доста слаб.

Четвърт час след началото кипърците изненадващо можеха да открият резултата при първата си добра акция по десния фланг. Де Камарго получи на добра позиция, но неговият изстрел мина встрани от целта.

Марио Гьотце се опита да завърши прилична атака на своите малко след изминаването на половин час игра, но вратарят на домакините си справи. За ужас на домакините обаче точно вратарят Ватерман трябваше да напусне към края на първата част, като за АПОЕЛ това беше втора принудителна смяна в мача заради идентични контузии (в рамото).

В началото на второто полувреме Борусия се опита да упражни контрол, но играта на отбора в последната третина не се получаваше. Пиер-Емерик Обамеянг пробва удар, който се оказа изключително разочароващ...

В средата на второто полувреме вратарят на Борусия Роман Бюрки стана за резил и позволи на домакините да открият резултата от нищото. Швейцарецът не изрита топката добре и я подари на Ебечилио, който финтира и шутира. Бюрки не улови топката и я този път я подари на Поте, който го размина и вкара на празна врата.

Радостта на кипърците обаче не продължи дълго време, защото пет минути след това Дортмунд все пак изравни след масиран натиск. Гьотце прати балонна топка в наказателното и там Сократис нанесе безпощаден удар с глава.

Само секунди след това германците можеха да сътворят пълен обрат, но изстрелът на Кагава срещна напречната греда, след като Гудино изби с върха на пръстите си!

Последва сравнително спокоен период, като чак пет минути преди края Пулишич стреля неточно покрай дясната греда. В добавеното време пък Бюрки трябваше да реагира при рикошет към вратата му.

В 93-ата минута Дортмунд изпусна невероятна възможност! Пулишич центрира отдясно и Обамеянг нанесе удар с глава, но Гудино спаси с помощта на гредата. Бартра беше наблизо и опита да направи добавк, но стреля над целта от няколко метра!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/y6PNXE-ZVLo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

АПОЕЛ Никозия - Борусия Дортмунд 1:1

1:0 Микаел Поте - 62'
1:1 Сократис - 67'

 

АПОЕЛ Никозия: Ватерман (Гудино - 45'), Лаго, Меркис, Руеда, Вурос, Алонефтис, Мораеш, Винисиус, Захид, Ебечилио (Салай - 72'), Де Камарго (Поте - 30')

Борусия Дортмунд: Бюрки, Сократис, Бартра, Топрак (Толян - 59'), Шмелцер (Филип - 73'), Вайгъл, Кагава, Гьотце, Пулишич, Ярмоленко (Исак - 82'), Обамеянг