Борусия Дортмунд се изложи и срещу Айнтрахт Франкфурт, изпускайки два гола аванс при равенството 2:2 в двубой от деветия кръг на германската Бундеслига, който се игра на стадион "Комерцбанк Арена".

Възпитаниците на Петер Бос откриха на късмет чрез Нури Шахин, който се възползва от изключително неточния шут на Марк Бартра. След почивката два големи пропуска направи голмайстора на първенството Обамеянг, но след това Максимилиан Филип поправи грешките му и удвои.

Преподписалият вчера с Борусия Роман Бюрки обаче върна "орлите" в мача, правейки безумна дузпа и Алер не сбърка от бялата точка. Малко по-късно Мариус Волф изправи зрителите на крака, изравнявайки с помощта на гредата.

Дортмунд все пак остана на върха с 20 точки, но вече води само с една на втория РБ Лайпциг, а по-късно може да сдаде лидерството след мача на Байерн. Айнтрахт е седми с 14 точки.


Срещата започна доста спокойно и въпреки своя териториален превес, Борусия така и не можеше да стигне до голова възможност. В десетата минута Максимилиан Филип отправи мощен удар, но беше блокиран.

Беше изминал четвърт час игра, когато Анте Ребич вкара топката в мрежата зад Бюрки при една от редките контраатаки на домакините, но съдийската бригада правилно маркира положение на засада.

В 19-ата минута Дортмунд откри резултата с невероятна доза късмет. Включилият се в предни позиции Марк Бартра отправи много силен, но също толкова неточен удар. За негов късмет обаче топката попадна в обсега на Нури Шахин и турчинът беше безпощаден.

Айнтрахт стигна до две доста добри възможности чрез Волф, но в първия случай Роман Бюрки спаси неговия шут, а при втория стрелецът на намери целта. Към края на първата част центриране на Гьотце от удобна позиция беше пресечено, а Обамеянг би неточно.

Момчетата на Нико Ковач заиграха много смело след почивката и отправиха куп шутове, които обаче бяха блокирани. Вместо това Обамеянг получи златна възможност, но изобщо не успя да уцели опразнената врата от около десетина метра, а малко по-късно беше отказан от Храдецки, оставайки очи в очи срещу него.

В 57-ата минута Максимилиан Филип показа на габонеца как се прави. Нападателят получи от Гьотце, напредна и отправи изключително прецизен удар с левия крак, за да вкара в долния десен ъгъл своя пети гол за сезона.

При една от следващите атаки на гостите Обамеянг все пак вкара топката в мрежата на празна врата, но голът правилно беше отменен заради засада малко по-рано.

В средата на втората част се стигна и до дежурната грешка на прехваления вратар на Борусия Роман Бюрки, който вчера дори получи нов договор. Швейцарецът връхлетя в наказателното поле върху Ребич, без изобщо да се опитва да играе топката. Реферът логично отсъди дузпа и Себастиен Алер я вкара без проблеми.

Борусия атакува отново, но шутът на Пулишич беше блокиран. Не след дълго лидерът в таблицата беше наказан от Мариус Волф, който получи на добра позиция и вкара по диагонала с помощта на страничната греда.

Мачът не мина и без грешка от рефера Роберт Хартман, който не видя чисто нарушение на Салседо срещу Филип. С лекото побутване от съдията Айнтрахт дори можеше да стигне до бърз пълен обрат, но Гачинович би право в обсега на Бюрки. Малко по-късно Алер стреля от въздуха, но за късмет на Бюрки топката беше насочена право към него.

В последната минута на редовното време влезлият като резерва Джейдън Санчо центрира към далечната греда и Нури Шахин стреля от добра позиция, но Хасебе спаси сигурен гол точно пред голлинията. После Пулишич стреля по диагонала, но неточно.

 

Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд 2:2

0:1 Нури Шахин - 19'
0:2 Максимилиан Филип - 57'
1:2 Себастиен Алер - 64', дузпа
2:2 Мариус Волф - 68'

 

Айнтрахт Франкфурт: Храдецки, Хасебе, Абрахам, Рус (Хъргота - 59'), Чандлър (Салседо - 37'), Вилемс, Гачинович, Боатенг, Волф (Тавата - 76'), Ребич, Алер

Борусия Дортмунд: Бюрки, Бартра, Суботич, Толян, Кастро (Кагава - 58'), Шахин, Вайгъл (Загаду - 58'), Гьотце, Пулишич, Филип (Санчо - 84'), Обамеянг