Борусия Дортмунд се класира за третия кръг в турнира за Купата на Германия, надигравайки Магдебург като гост с 5:0 на стадион "MDCC-Арена".

"Жълто-черните" нанесоха решителните си удари в края на първото и в началото на второто полувреме. Гонсало Кастро откри резултата с първото си докосване с топката след подаване на Александър Исак, а след почивката тъмнокожият швед завърши след хубаво подаване на Филип.

Андрий Ярмоленко сложи точка на спора от дузпа в 73-ата минута, а малко след това за носителя на трофея от миналия сезон се разписа с глава и Марк Бартра. В последната минута Шинджи Кагава оформи крайния резултат след изключително многоходова акция на гостуващия отбор.


Още в третата минута носителят на трофея можеше да открие резултата, но Максимилиан Филип уцели гредата от около пет метра след подаване на Марк Бартра. Топката се озова в краката на получилия шанс за изява Александър Исак, но той беше отказан от Брунст.

Домакините се поуспокоиха и постепенно изравниха мача, като дори в един момент печелеха цели 62% от единоборствата, влизайки смело в тях. Ердман пробва първия удар за своите, но все още не беше настроил мерника си.

В средата на първото полувреме Андрий Ярмоленко получи в наказателното поле, финтира бранител и шутира, но вратарят спаси. Атаката на гостите продължи с няколко паса и завършек на Махмуд Дахуд, който обаче се оказа неточен.

Чак след това се стигна и до първия опасен удар към вратата на Дортмунд, но Бюрки се справи с тупалката на Тюрпиц. Снаряд на Бутцен пък беше блокиран от Дахуд.

В 42-ата минута Борусия откри резултата. Ярмоленко центрира отдясно и Александър Исак свали в наказателното поле, пласирайки се по-добре от двама бранители. Останалият напълно непокрит Гонсало Кастро нямаше какво друго да стори, освен да разстреля вратаря на противника секунди след влизането си в игра, при първия контакт с топката.

Второто полувреме започна така, както завърши първото - с гол за Борусия. Максимилиан Филип изведе Александър Исак в наказателното поле и младият швед вкара спокойно в долния десен ъгъл.

Десетина минути след почивката третодивизионният тим получи възможност да изпълни пряк свободен удар от добра позиция, но не се възползва и Борусия контраатакува. Численото предимство за гостите обаче не беше материализирано и Кагава центрира много разочароващо.

Оставаха по-малко от двайсетина минути до края на редовното време, когато реферът правилно отсъди дузпа за Борусия заради игра с ръка на Шефер в наказателното поле. Андрий Ярмоленко пое отговорността и ликвидира интригата с технично изпълнение в долния ляв ъгъл.

В 79-ата минута се разписа и Марк Бартра. Централният защитник се включи в атака и от границата на малкия пеналт засече с глава центрирането на Шинджи Кагава отляво.

В последната минута Борусия оформи крайното 5:0 в своя полза след много хубава атака. Шахин чукна за Филип, който изведе Кагава с петичка и японецът реализира след хубав финт в наказателното поле.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-upjkmc_AY0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Магдебург - Борусия Дортмунд 0:5

0:1 Гонсало Кастро - 42'
0:2 Александър Исак - 47'
0:3 Андрий Ярмоленко - 73', дузпа
0:4 Марк Бартра - 79'
0:5 Шинджи Кагава - 90'

 

Магдебург: Брунст, Шефер (Дюкер - 74'), Хаман, Нимайер, Бутцен, Вайл (Ротер - 61'), Ердман (Хандке - 82'), Тюрпиц, Зовисло, Локемпер, Бек

Борусия Дортмунд: Бюрки, Сократис, Бартра, Загаду, Шмелцер (Герейро - 63'), Дахуд (Кастро - 42'), Шахин, Кагава, Филип, Исак (Шюрле - 74'), Ярмоленко