Борусия Дортмунд изпусна АПОЕЛ Никозия, завършвайки 1:1 в мач от група "Н" на Шампионската лига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Германският отбор беше пълен господар на събитията през първото полувреме, но се оттегли на почивка само с един гол аванс, дело на Рафаел Герейро.

В началото на второто полувреме Микаел Поте сензационно изравни за гостите при една от малкото им акции в срещата. Борусия натисна, но в 77-ата минута Обамеянг нацели гредата. В добавеното време габонецът направи фрапантен пропуск отблизо.

Така Борусия остава с две точки на третото място, колкото има и АПОЕЛ. Двата отбора практически отпаднаха от борбата за излизане от групата. Тотнъм е на върха с 10 точки, а Реал Мадрид е втори със седем пункта.


Домакините очаквано започнаха по-активно и още в петата минута стражът на гостите спаси далечен удар на Марио Гьотце, за да се намеси още веднъж при тупалката на Пиер-Емерик Обамеянг. Юлиан Вайгъл също опита късмета си, но не уцели вратата, а Шинджи Кагава стреля високо с глава.

Бяха изминали десетина минути игра, когато Кристиан Пулишич стреля от трудна позиция, но Перес се намеси. Американецът си върна топката, финтира бранител и пробва прострелно центриране, но без успех. Последва удар на Топрак отблизо, но вратарят на кипърците спаси своите с невероятна намеса.

Логичното се случи малко преди да изтече половин час игра, когато Шинджи Кагава изведе Рафаел Герейро на стрелкова позиция и португалецът разпечата вратата на противника по много елегантен начин с левия крак.

В 39-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг се полакоми, защото напредна и вместо да чукне към свободния Пулишич, той реши да бие от малък ъгъл и ударът му беше спасен от Перес.

Малко след почивката гостите сензационно изравниха резултата. Карло получи в наказателното поле и подаде на Микаел Поте, който се завъртя и прониза Бюрки с удар в десния ъгъл.

Дортмунд опита натиск, но не успяваше да стигне до чиста голова възможност. Снарядът на Кагава се оказа неточен, а след това негов шут беше блокиран. Кристиан Пулешич би неточно, а Марио Гьотце не успя да засече добре с глава центрирането на Обамеянг отдясно.

В средата на второто полувреме Максимилиан Филип отправи нещо средно между удар и центриране, карайки Перес да спасява. Шинджи Кагава опита два удара от границата на наказателното поле, но и в двата случая уцели телата на съперникови играчи.

В 77-ата минута Пулишич проби в наказателното поле и центрира за Обамеянг, който нанесе хубав удар с глава. Вратарят докосна топката с върху на пръстите си, а след това получи помощта и на напречната греда!

Влезлият като резерва Андре Шюрле се опита да спечели мача за своите две минути преди изтичането на редовното време, но би високо. В 93-ата минута Обамеянг направи един от шокиращите си пропуски този сезон, След като не успя да вкара с глава отблизо.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AVK78ieOoR0" frameborder="0" gesture="media" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gx0kcRdN224" frameborder="0" gesture="media" allowfullscreen></iframe>

Борусия Дортмунд - АПОЕЛ 1:1
1:0 Рафаел Герейро - 29'
1:1 Микаел Поте - 51'

 

Борусия Дортмунд: Бюрки, Топрак (Шюрле - 86'), Сократис, Бартра, Герейро (Шмелцер - 72'), Вайгъл, Кагава, Гьотце, Пулишич, Филип (Ярмоленко - 65'), Обамеянг 

АПОЕЛ Никозия: Перес, Меркис, Карлао, Руеда, Александру (Салай - 46'), Вурос, Захид, Мораиш, Винисиус, Поте (Де Камарго - 74'), Алонефтис (Фариас - 82')