Борусия Дортмунд - АПОЕЛ Никозия, мач от група "Н" на Шампионската лига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.45 часа българско време.
 
Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Бартра, Топрак, Толян, Загаду, Шмелцер, Суботич
Полузащитници: Кастро, Вайгъл, Пулишич, Кагава, Шахин, Гьотце, Дахуд, Герейро, Ларсен
Нападатели: Обамеянг, Исак, Филип, Ярмоленко, Шюрле
Контузени: Дурм, Пишчек, Роде, Ройс


Прогноза на Gol.bg:

Борусия изненадващо се насочва към участие в Лига Европа, след като спечели само една точка в първите си три мача и тази вечер се нуждае от задължителна победа, за да запази математически шансове за класиране във фазата на елиминациите.

Германците пропуснаха възможността да спечелят срещу този съперник на неговия стадион, профуквайки няколко добри възможности и АПОЕЛ не крие желанието си да поднесе нова изненада срещу доскорошния лидер в Бундеслигата.

Големият проблем за "жълто-черните" е слабото им представяне във всяка една зона на терена през последните седмици. Те пропускат головите си положения с лека ръка, допускат много грешки в отбрана и често са надигравани в средата на терена, а изнесената им преса се пропуква постоянно. 

Борусия има само една победа в последните си осем мача в Шампионската лига и изпитва сериозни трудности с намирането на нужния баланс и постоянство в играта. При успех тази вечер Дортмунд ще изкове своя успех №50 в турнира на богатите.

Двата отбора излизат за втори път един срещу друг, като кипърците имат едва една победа и две равенства в 17 мача с германци. "Жълто-черните" пък никога не са играли срещу отбори от острова на Афродита преди това. Ще заложим на домакински успех с два гола разлика.

 

Резултат:  Борусия Дортмунд - АПОЕЛ 3:1

 

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!