Легендата на Бразилия Ромарио, световен шампион от 1994 г., разкритикува остро функционерите от националната футболна федерация и ги обвини за погрома с 1:7 от Германия.

"Най-обичаният спорт в Бразилия изживява безпрецедентна криза", заяви бившият нападател на ПСВ Айндховен и Барселона. "Който си мисли, че виновни за провала са Сколари и играчите му, не разбира нищо."

"Некадърни управници съсипват наши футбол. Те мислят само за пари. Федерацията е сборище от крадци, продажници и мафиоти. От години се боря с тях, но никой не ме подкрепя, нито президентът на републиката, нито министърът на спорта. Сигнализирах за много скандали, но не се случи нищо. Тази федерация използва бразилския химн, златистата фланелка, хората и националния флаг за лични цели", категоричен бе Ромарио.

Той добави, че босът на бразилския футбол Жозе Мария Марин и заместникът му Марко Поло дел Неро, който ще го смени догодина, "плачат за затвора".

"Изживяхме голям позор срещу Германия, но най-големият позор е, че нашата федерация е най-корумпираната в света. Пресаташето ни удари национал на Чили, а сред шефовете има доказани престъпници. Това са хората, които съсипват бразилския футбол", отсече Ромарио.