Бразилия претърпя невиждан провал на домакинското световно първенство и получи 10 гола в последните си два мача. В коментара си за краха на Селесао "Евроспорт" изтъкна, че случилото се е престъпление, като се има предвид каква единайсеторка може да бъде събрана от бразилците, пренебрегнати от селекционера Сколари.

При това в нея дори не са включени Роналдиньо, Кака и Робиньо, нито Диего Коща, който може би нямаше да предпочете Испания, ако Големия Фил му беше дал знак, че смята да разчита на него. Ето и алтернативната Бразилия на "Евроспорт". На вратата е Диего Алвес от Валенсия. Пред него са Рафиня от Байерн (28 мача и 7 асистенции), шампионът на Франция с ПСЖ Маркиньос и първенците на Испания с Атлетико М Миранда и Филипе Луис. В центъра на терена са Сандро и Лукас Лейва, пред тях – Лукас от ПСЖ, Фирмино от Хофенхайм, Коутиньо от Ливърпул, а в нападение – Пато от Сао Пауло.

Вярно е, че последният не е в блестяща форма, но едва ли би могъл да се справи по-зле от Фред и Жо. Пък и както отбелязва "Евроспорт", Луис ван Гал също нямаше особено качествен материал на разположение, но въпреки това Холандия се представи достойно на мондиала.

Име

Отбор

Представяне

Диего Алвес

Валенсия

27 мача/10 сухи мрежи*

Рафиня

Байерн

28 мача/7 асистенции

Маркиньос

ПСЖ

21 мача/ 2 гола

Миранда

Атлетико М

32 мача/2 гола

Филипе Луис

Атлетико М

32 мача/5 гола

Лукас Лейва

Ливърпул

27 мача

Сандро

Тотнъм

17 мача/1 гол

Лукас Моура

ПСЖ

36 мача

5 гола и 13 асистенции

Роберто Фирмино

Хофенхайм

33 мача

16 гола и 12 асистенции

Филипе Коутиньо

Ливърпул

33 мача

5 гола и 7 асистенции

Алешандре Пато

Сао Пауло

8 мача

2 гола и 1 асистенция

*  Данните са само за първенство.