Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари отказа да си подаде оставката след снощната тежка загуба с 0:3 от Холандия във финала за третото и четвъртото място на Мондиала.

Под ръководството на опитния специалист бразилците се представиха катастрофално в последните два мача - срещу немците и "Лалетата", като инкасираха общо 10 гола в тях и вкараха само едно попадение.

Преди този турнир Бразилия не бе губила домакински двубой от 2002 година насам, а освен това нямаше загуба в домакински голям турнир от 1975 година, но отборът допусна само за няколко дни две много тежки поражения.

"Това бе един балансиран мач. Играчите ми трябва да бъдат похвалени за начина по който играха. Ние не играхме зле, въпреки че загубихме", обяви Сколари на пресконференцията след мача.

На въпрос, дали ще подаде оставка, той отговори, че няма намерение да го прави.

"Сега не е времето да говорим за това. Ще трябва да подготвя рапорт до президента на бразилската футболна федерация и той ще реши, дали да продължим работата си. Да, ние загубихме още един мач, но все пак животът продължава".

"Преди година успях да спечеля Купата на конфедерациите. Искам просто да кажа, че това няма нищо общо с треньорите, просто ние имаме много млад отбор. Просто не произвеждаме достатъчно играчи, така че не е толкова просто някой друг треньор да дойде и да оправи нещата", завърши той.