Сериозно внимание отделиха медиите в Кипър на победата на водения от Ивайло Петев АЕЛ Лимасол с 3:1 над Анортозис в 9-ия кръг на местното първенство. За българския треньор това бе първи успех начело на тима от Лимасол, с който отборът му събра 18 точки и се изкачи на трето място в класирането.

„Победата над Анортозис е събитие не само за АЕЛ, но и за цялото първенство. И то не толкова заради резултата, а заради начина, по-който играха „жълто-сините".

"Прави впечатление, че АЕЛ доминираше във всеки компонент на играта. А откакто работят с Ивайло Петев, те са увеличили скоростта, с която действат", се казва в един от анализите за мача.

„Ефектът на новия треньор не е само чисто психологически. В играта на АЕЛ се вижда приятна промяна, а победата им над Анортозис е напълно заслужена".

"Ние наблюдаваме тренировките на Петев от пристигането му, защото искаме да видим как работи човек, спечелил две поредни титли на България. Впечатлението е, че той увеличи скоростта и иска това да става постоянно, добавя кипърското издание „24 Спортс".