Руските медии отдадоха заслуженото на капитана на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов, който се разписа при победата на Кубан над Волга.

Попов бе засипан с похвали в Русия, и попадна в Идеалния състав на 16-я кръг в местната Висша лига. "Спорт Експрес" даде оценка 7, като най-високата бе 8.5 за Юра Мовсисян.

"Уверено дирижира атаката на Кубан. Вкара гол, като овладя отбита от стената топка и мощно проби през центъра," пише изданието. Championat.ru добавя: "Попов навлиза в прекрасна форма, и Кубан отново започва да блести".

"Трета поредна победа в първенството, а българинът има 6 точки по системата гол + пас в последните пет кръга." Оценката там е също 7.0, като най-високата е 7.5.

Популярният kulichki.net също постави Ивелин Попов в 11-те на кръга, и написа за представянето му: "Ивелин Попов изигра пореден класен мач. Той подаде за гола на Балде, а след това и сам вкара".

"След това още няколко пъти Попов направи остроумни пасове, с което създаде перспективи за партньорите си в атака, но те не успяха да ги реализират. Няколко пъти играчите на Волга бяха принудени да спират Ивелин с цената на нарушение, а Бибилов дори си изпроси жълт картон, спирайки един от пробивите на Попов."