Тодор Неделев беше обект на интерес от страна на германското списание Кикер, което изпрати свой журналист в хотел Гран Мелия дон Пепе, съобщава БТА.

Неделев, който има сериозни проблеми с немския език към момента, посрещна журналистите на терасата на хотела заедно с капитана на отбора Николче Новески, който му е личен преводач. Неделев вече игра в две контроли за Майнц, но определено му трябва още време за адаптация.

"Имам нужда от време, за да се превърна в част от отбора. Но се чувствам много добре, защото колегите ме приемат сърдечно, са първите думи на Неделев. "Разликите между българското първенство и Бундеслигата са много големи".

"От професионализма, разбирането на играта, скоростта и тактическите указания на треньорите", казва още той. "Няма никакво съмнение, че трябва да подобря физиката си, за да играя в Бундеслигата и да помогна на тима".

"Трансферът реално беше готов още миналото лято, но клубът на Майнц взе решението той да се отложи за 1-и януари 2014-а година, което да бъде част от моето пренастройване. За съжаление, дойде и контузията ми в края на есента и това забави развитието ми".

"Надявам се до месец два да бъда опция за треньора Тухел", добавя още роденият през 1993-а година халф. Самият Тухел все още не е съвсем наясно къде ще използва високия 176 сантиметра Неделев.