Монако врътна равенство 1:1 като домакин с шампиона ПСЖ в голямото дерби от 24-ия кръг на френската Лига 1.

Българският нападател Димитър Бербатов дебютира за домакините, появявайки се на терена в 63-ата минута, но не успя да стори нищо съществено на терена.

Пасторе откри за гостите в 8-ата минута, но "Монегаските" се добраха до ремито след автогол на Силва в 74-ата минута.

Парижани са лидери с 55 точки в актива си, докато Монако има с пет точки по-малко и заема втората позиция. Все пак тимът запази надеждите си за титла с ремито.
 



Мачът започна силно за гостите и те стигнаха до попадение в 8-ата минута и откриха резултата чрез Хавиер Пасторе.

След центриране от корнер Алекс отклони топката с глава, след което тя се отклони и в главата на Жереми Тулалан, за да попадне на крака, на Пасторе, който от близка дистанция реализира.

Домакините обаче можеха да изравнят веднага, но ударът на Ривиер от няколко метра рикошира в тялото на противников футболист.

Монако понатисна противника си и в 16-ата минута Ривиер пропусна "златен шанс", след като от непосредствена близост прати топката в аут, след като преди това стража на парижани бе парирал удар на Окампос.

Отново нападателят на "Монегаските" пропусна добро положение, трето от началото на мача.

В 18-ата минута ПСЖ бе на косъм от гол и от удвояване на преднината си. Ибрахимович обаче доста нескопосано засече пас в наказателното поле и извади топката в аут.

През следващите минути темпото на игра продължи да бъде изключително високо.

В 28-ата минута Ибрахимович отправи страхотен удар от фаул на около 25-26 метра, но стражът на Монако се намеси отлично и спаси.

Десетина минути след това Пасторе отправи хубав удар от малък ъгъл, но топката премина встрани вратата. Малко не достигна на аржентинеца да вкара втрия си гол в мача.

В самия край на полувремето Хамес Родригес от състава на домакините отправи силен удар, който обаче рикошира в тялото на противник.

Второто полувреме започна на бавни обороти и през първите минути от него не се стигна до толкова сериозни опасности пред която и да е от двете врати.

В 55-ата минута Ибрахимович отправи страхотна тупалка от фаул и насочи топката в долния ляв ъгъл, но стражът на домакините по фантастичен начин изби кълбото в корнер.

Пет минути след това Курзава центрира отлично, но Сиригу изби топката и предотврати опасността.

В 61-ата минута стражът на ПСЖ направи груба грешка и изпусна топката, като Монако бе на косъм от изравняване в момента, но поправи грешката.

Димитър Бербатов влезе на терена в 63-ата минута на мястото на Валер Жермен, като по този начин дебютира за отбора.

Няколко минути след това Лукас отправи много тежък удар, а стражът на Монако изпита сериозни трудности при улавянето на топката.

В 74-ата минута Монако успя да изравни с голяма доза късмет. Фабиньо отправи удар, а топката рикошира в крака  на Тиаго Силва и така кълбото влезе в мрежата на гостите. Попадението бе логично и записано като автогол на бразилеца.

Фабиньо бе изключително близо да вкара гола на обрата, но в 89-ата минута неговият удар бе избит със сетни сили от Сиригу в корнер. Парижани също имаха великолепен шанс в 90-ата минута. Шубашич спаси удар на Ибрахимович, а Абидал направи уникална грешка и задържа топката на метър пред вратата, а до него бяха Лавеци, Ибрахимович и Менес, но в крайна сметка топката бе изчистена.

Бербатов пък не направи нищо съществено след влизането си на терена.

МОНАКО - ПСЖ 1:1
0:1 Пасторе 8'
1:1 Силва 74' автогол

МОНАКО: Шубашич, Карвальо, Абидал, Курзава, Фабиньо, Тулалан, Моутиньо, Родригес (82 - Караско), Окампос (46 - Кондогбия), Ривиер, Жермен (63 - Бербатов)

ПСЖ: Сиригу, Алекс, Максуел, Силва, Ван дер Вийл, Матуиди, Мота, Пасторе (65 - Менес), Верати (65 - Верати), Лукас (81 - Лавеци), Ибрахимович