Българският нападател на Монако Димитър Бербатов вкара гол за тима си в 1/2-финала от турнира за Купата на Франция срещу Гинган, който се игра на стадион "Рудуру". За съжаление на българина и на съотборниците му "Монегаските" отпаднаха, след като загубиха с 1:3 след продължения.

Опитният стрелец обаче се контузи и бе заменен принудително в 66-ата минута, като от медицинския щаб на тима поставиха торбичка с лед върху глезена на Бербо.

Домакините изненадващо поведоха в резултата с попадение на Ятабаре, който се разписа в 6-ата минута. Той открадна топката от ръцете на противниковия вратар Ромеро и я вкара в мрежата след центриране от фаул.

Бербатов обаче изравни в 36-ата минута, след като бе намерен от Фабиньо в наказателното поле и от шест метра засече топката във вратата на противника.

След почивката домакините изненадващо бяха по-опасният тим на терена, но до края на редовното време не паднаха повече голове. В крайна сметка се стигна до продължения, като домакините спечелиха след два гола в продължението. Атик направи 2:1 в 112-ата минута, а пет минути след това Ятабаре оформи крайния резултат.