Българският треньор Ивайло Петев отново влезе в челните страници на вестниците и водещите новини на електронните медии с поредния сериозен успех, който се качва във визитката му.

Воденият от него кипърски АЕЛ Лимасол хвърли бомбата вчера с победата 1:0 над Зенит (Санкт Петербург).

"Как се побеждава Зенит ли?! Ами тактически не бива да се отпуснеш и да забравиш задачите си дори и за 1 минута. И търпеливо да чакаш своя шанс. И ние получихме нашия шанс, от който се възползвахме", разказа Петев за БТА.

"При нас основният проблем е, че подготовката беше много накъсана, имахме доста хора с контузии и здравословни проблеми".

"Така например Жозе Луис-Зезиньо излезе като титуляр след 3-4 пълноценни тренировки. Сардинеро през целия лагер в Англия страдаше от разтежения".

"Отборът ни има качество, но се нуждае от доста време, за да бъде добре балансиран. С времето ще се напаснат нещата, но лошото е, че го нямаме това време", каза още Петев.

Днес кипърските вестници посочват, че победата над Зенит е най-сериозния успех в историята на АЕЛ изобщо и като футбол, и като разлика в бюджетите.

И основната заслуга има българският старши треньор, който успял да мобилизира и подреди почти по съвършен начин отбора си.