Рубин Казан официално привлече в състава си бившия национал на България Благой Георгиев. 32-годишният полузащитник парафира договор за 2 години с руския тим, където преминава от редиците на Амкар.

Oпитният халф ще играе с номер 77 на гърба си в новия си отбор, като не се опоменават други детайли около неговия контракт.

От миналата година Благо се подвизаваше в редиците на Амкар Перм и през настоящия сезон изигра три мача за вече бившия си тим.

Самият футболист изрази задоволството си от трансфера, като сподели, че отдавна е искал да играе за един от най-големите отбори в Русия.

"Отдавна исках да играя в един от най-добрите отбори в Русия и Рубин е един от тях. Винаги съм харесвал играта на новия ми отбор и се радвам, че там ще имам приятел в лицето на Максим Канунников, който ще ми помогне да се адаптирам към новата обстановка", заяви Благо пред официалния сайт на Рубин.

"Имах две-три сериозни оферти от Германия, но когато ми се обадиха от Рубин приех предложението. В Амкар прекарах добър период, имам много приятели в града. Пожелавам всичко най-хубаво на бившия ми тим", добави той.

През миналия сезон Рубин се представи напълно посредствено и финишира на 9-ото място с 38 точки, с колкото завърши и Амкар.

Рубин няма все още победа през новия сезон, като за три мача отборът регистрира две ремита и една загуба.