По всичко личи, че Валери Божинов е на път да възроди кариерата си. Реализаторът изригна с гол при равенството на своя Тернана 2:2 с Перуджа, изпълвайки даденото към тифозите обещание.

Хищникът в наказателното поле има и още по-висока цел: да се завърне в националния отбор на България за европейската квалификация с Италия на 28 март.

Интересното е, че преди дни Божинов маркирал с червен кръг датата 22 ноември и малко по-късно се разписва за Тернана. Според медиите на Ботуша той вече е маркирал и датата за мача с адзурите...

"Работя много здраво, за да съм в отлична форма. Готов съм на всякакви саможертви. Поставил съм си цели, за да ги изпълня трябва да играя редовно", споделя Божинов, цитиран от "Дарик".

"Каква е първата ми цел? Да играя в мача България - Италия. Срещата е на 28 март и за мен ще е специално да участвам в мача", продължи голаджията.

"Правя всичко, за да защитавам екипа на Тернана. Искам да вкарвам важни голове, с които да помогна за по-доброто класиране на отбора."

"Преди мача видях моите съотборници, които бяха напълно готови за срещата с Перуджа. Спечелихме една точка, но според мен можехме много повече."

"Може би е съдба, че пристигнах в Терни. Имах проблеми със Спортинг и шест месеца не играх футбол. Тогава Левски ми подаде ръка."

"Това е най-големият отбор в България и съм много благодарен. Вкарах девет гола, станах голмайстор на плейофите в първенството. След това пристигнах тук в Тернана", добави футболният снайперист.