Българският нападател на Ливорно Андрей Гълъбинов вкара за тима си при загубата с 1:2 срещу Пескара в мач от 21-ия кръг на италианската Серия "Б".

Националът записа пълни 90 минути за отбора си, а освен това успя да реализира своето попадение под номет 5 в шампионата.

Гълъбинов откри резултата в 36-ата минута след центриране на Емерсон, като излезе пред защитник и отклони топката в близкия ъгъл на вратата, пазена от Арести. Гостите обаче изравниха в 43-ата минута чрез Рикардо Маниеро, чийто удар се отклони в тялото на Вантаджиато от домакините и се спря в мрежата.

Родният национал имаше още две възможности за гол, но вратарят на гостите Арести се намеси много добре. Още преди почивката, при 1:0, можеше да удвои след нова асистенция на Емерсон, а втората опция беше във 2-ата минута след подновяването на играта.

Точно 10 минути преди края Маниеро си спечели дузпа, след като беше фаулиран от Москати и сам изпълни наказателния удар. Силният му шут беше отклонен от вратаря Лука Мацони, но не успя да го спаси.

След този резултат Ливорно остава в зоната на плейофите за влизане в Серия А, заемайки 6-о място с 31 точки. Поражението за Ливорно е първо от 21-и ноември насам, когато кандидатът за промоция Фросиньоне ги разгроми с 5:1. Пескара събра 28 точки и се придвижи на 11-а позиция. Начело е Карпи с 43 пред Фросиньоне и Болоня с 34.