Талантът на Удинезе Антонио Вутов даде обширно интервю пред клубната телевизия. В него юношата на Левски разкри на кого се възхищава най-много, за първите си стъпки във футбола, за мечтите си и още интересни неща.

„Най-добре се чувствам на позицията зад нападателите. За момента дрибълът и центрирането са най-добрите ми качества“.

„За една година в Удине израснах много технически, но трябва да работя и във физически аспект. Разликата между България и Италия най-вече е в храната и футбола. Италианският футбол е много здрав, различен и доста по-труден“.

„Езикът също е много труден за мен. Когато пристигнах в Удине, не познавах никого и не знаех нищо. Много неща ми липсват от България, но най-много това са семейството и родните“, каза Вутов, след което говори и за преминаването си на стадион „Фриули“.

„След като разбрах за интереса на Удинезе, бях много щастлив, тъй като тук се работи отлично с младите таланти. В продължение на един месец в началото на сезона бях контузен, но след това изиграх доста мачове и вкарах пет гола. Треньорът Лука Матюуси е страхотен специалист и ни помага много. Разбирам се с всички в отбора, но най-вече с терапевта Ерос“, добави талантът.

Вутов разказа и как е започнал кариерата си. „От дете играя футбол с моите приятели и винаги съм си мислил, че ще бъда футболист“.

„Кариерата ми започна в Мездра, където след три години преминах в най-големия клуб в България – Левски. Бях много щастлив и малко нервен, след като Викторио Павлов ме викна, за да дебютирам срещу Локомотив (София). Губехме с 0:1, но след това завършихме 1:1“.

„Вкарах първия си гол срещу Етър при успеха със 7:1, като се разписах за 4:0. Дебютирах млад в Лига Европа и бях много щастлив, но отпаднахме след два мача с Иртиш. Аз влязох и в двете срещи след почивката“, каза още 18-годишният футболист.

След това той разкри идола си в световен мащаб и не пропусна да говори за Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

„Най-големият български футболист в историята на моята родина според мен е Христо Стоичков, който е печелил Златната топка и Шампионската лига. В момента безспорно най-добър е Димитър Бербатов“.

„Идолът ми е от дете е Зинедин Зидан. От Удинезе най-много ми харесват Бруно Фернандес и Коне, който играе на моята позиция", категоричен е офанзивния халф“, каза още Вутов, след което не пропусна да спомене, че мечтае да дебютира за „черно-белите“ в Серия „А“.

Той попадна в групата на мъжкия отбор за мачовете с Рома и Наполи, но така и не се появи на терена.

Накрая Вутов разкри какво прави в свободното си време. „Стоя си у дома, говоря с моето семейство, приятелите, играя на плейстейшън с отборите на Удинезе и Реал Мадрид“, завърши Вутов.