След 33-годишно чакане отборът на Дармщат 98 се връща в Бундеслигата. В мач от последния 34-и кръг на втора лига Дармщат спечели с 1:0 срещу Санкт Паули у дома и си гарантира 2-ото място.

Лилиите, както е прякорът на отбора, влязоха миналата година от трета във втора лига и веднага се сдобиха с елитен статут. За последно това е било факт през 1982-а година.

Три отбора бяха замесени в последния кръг в битката за едно място за директна промоция и едно за плейофите. Дармщат 98 влиза събра 59 точки и се присъедини към Инголщат.

Тобиас Кемпе пък вкара единствения гол за Дармщат в 71-ата минута. Карлсруе се наложи с 2:0 над Мюнхен 1860 и зае 3-ата позиция, която им осигурява плейоф срещу мастодонта Хамбургер, който има опит в такива срещи от миналия сезон.

За Карлсруе три минути накрая поигра и българският национал Илиан Мицански, който зае мястото на Хироки Яхамада. Кай Бюло си вкара автогол в 9-ата минута, а Мануел Торес затвърди успеха на Карлсруе.

Кайзерслаутерн с българина Илия Груев на треньорската скамейка завърши 1:1 у дома с шампиона Инголщат и пропуска промоцията, както и шанса за плейофи. Лаутерите са с 56 точки на 4-о място.

От Втора Бундеслига изпадат Ерцгебирге Ауе и Аален, а Мюнхен 1860 ще играе бараж за запазване на мястото си срещу Холщайн Кил- трети в трета лига. Директно се изкачват от трета във втора дивизия Арминия и Дуисбург.