Българинът Николай Михайлов е един от вариантите за вратар на Аякс и евентуален заместник на национала на Холандия Яспер Силесен, пише днес сайтът voetbalzone.nl.

Стражът, който се утвърди в националния отбор на страната си на световното първенство в Бразилия, упорито е свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед. Днес хора от ръководството на Аякс коментираха пред телевизия ESPN, че се надяват до такава сделка да не се стигне, но въпреки това подготвят вариант за негов заместник.

Общо 17 вратари са посочени в списъка, който обобщава предполагаемите варианти. Сред тях има ветерани и известни имена като Мишел Форм, Тим Крул, Давид Оспина, Гийермо Очоа (национален вратар на Мексико), а също така и доста млади момчета от холандски отбори. Един от тях е и 23-годишният Матю Райън, който пази на ФК Брюж и беше избран за най-добър вратар на белгийското първенство.

"Още когато беше в Твенте и направи поредица от впечатляващи мачове, 27-годишният сега Михайлов попадна в полезрението на Аякс. В крайна сметка той отиде в Италия, но сам поиска да напусне Верона и в момента в турския Мерсин. Наистина би било интересно, ако все още Аякс вярват в него", пише медията.