Българският нападател Димитър Бербатов ще лети за Бирмингам в понеделник, за да договори трансфера си в Астън Вила, пише британското издание "Експрес".

34-годишният таран в момента е без отбор, след като договорът му с Монако не бе продължен и усилено се говори, че може да акостира на "Вила Парк".

Неговото име е свързвано с много отбори, но интересът на "Виланите" е повече от силен и това може да наклони везните трансферът да се осъществи.

Според изданието Бербо вече се е чул с мениджъра на тима Тим Шерууд, като специалистът е успял да убеди ветерана да приеме предложението на тима.

Твърди се, че Стилиян Петров също има заслуга Бербо да приеме офертата на отбора, тъй като двамата са изключително добри приятели.

"Димитър Бербатов ще пътува до Бирмингам в понеделник. Той имаше вече няколко разговора с шефовете на Вила и те го убедиха, че трябва да се срещнат лице в лице. Ако се разберат, Бербатов вероятно ще премине медицински прегледи във вторник и в сряда ще подпише", твърди източник пожелал анонимност.