Треньорът на казахстанския Астана Мъри Стоилов бе на седмото небе, след като вкара отбора си в груповата фаза на Шампионската лига.

Неговият тим врътна реми 1:1 като гост на кипърския АПОЕЛ Никозия и с общ резултат от двата мача 2:1 се класира за турнира на богатите.

"Изключително съм щастлив и поздравявам цял Казахстан за това участие в групите на Шампионската лига", обяви специалистът на пресконференцията след мача.

"Още не сме готови да играем на такова ниво, ако трябва да бъда честен, но с много труд и мечти можеш да постигнеш всичко".

"АПОЕЛ изигра много добър мач, но късметът бе на наша страна".

"Нашият план бе да играем добре в защита и да чакаме своите моменти. Имахме един, и вкарахме от него. Винаги е важно да имаш стратегия, когато играеш със силни противници. АПОЕЛ ни подцени. Смятаха, че ще им бъде леко. В първия мач имахме шест положения, и именно подценяването си изигра ролята тогава," обясни българският специалист.

"Дори когато пропускахме, знаех, че ще вкараме гол. Продължихме да играем своя стил, и казах, че ни е нужен този резултат, който се и получи," продължи той.

"Липсва ни увереност и опит, тактическа дисциплина. В Шампионската лига е нужна и силна селекция, но най-важното е, че имаме отборен дух, с който можем да победим всеки съперник,".

"Нека първо отпразнуваме успеха, да починем. Скоро ще видим с кого сме в група, и когато знаем съперниците, ще говорим и за шансовете."

"Имаме отбор, който иска да израства постоянно, но сме далече от гениалността. Аз съм треньор, който знае какво иска, и знае как да постигне поставените цели. Ако футболистите следват правилата, ще имаме още много такива светли дни, като днешния.

"Във футбола нищо не е случайно. Това е вторият отбор, с който ще играя в групите на Шампионската лига," завърши Стоилов, запитан дали той е велик треньор, или отборът е велик.