Стана ясно каква заплата ще взима Димитър Бербатов в новия си отбор ПАОК.

Според Sportline.bg за едногодишния си договор с гръцкия клуб, бившият национал ще прибере 2 милиона евро. Предполага се, че сумата е без бонуси, които Бербо ще взима допълнително – в зависимост от изиграните мачове и голове.

В същото време босът на ПАОК Иван Савидис е убедил бившия национал да подпише, защото го е накарал да се чувства "цар на света", съобщава сайтът sport24.gr.

"Савидис искаше да вземе Бербатов още от лятото на 2013 г., като футболистът вече беше отказал на три пъти. Босът обаче беше упорит и в крайна сметка реализира мечтата си. Първото му тайно оръжие е фактът, че Солун е близо до София и още по-близо до родния град на нападателя Благоевград. В българската столица живеят приятелката на Димитър – Е лена, и двете им дъщери, като близостта до семейството му е много важно".

"Вторият коз се крие в отношението на Иван Савидис. В нито един момент той не е притискал футболиста, както например преди време гангстерът Георги Илиев отвлече 18-годишния тогава Бербатов с идеята да го направи играч на Левски Кюстендил. През тези две години на ухажване собственикът на ПАОК каза на Димитър: Ти си цар на света!".