Трансферът на национала Георги Миланов в Щутгарт е бил невъзможен. Това разкри агентът на халфа на ЦСКА Москва Мирчо Димитров.

Юношата на Литекс беше силно желан от "швабите" в последния ден на трансферния прозорец, но до сделка не се стигна.

"Интересът на Щутгарт към Миланов е голям. Офертата дойде в последния момент и имахме само един ден, за да пътуваме до Германия за преговори, медицински прегледи и пр. Това направи трансферът невъзможен, защото времето нямаше да ни стигне", обясни Димитров пред NEWS7.

"Не е изключено все пак сделка да има през зимата. Щом веднъж са го харесали и искали, е много вероятно да има развитие. В интерес на истината ЦСКА не иска да продава Миланов, защото той е млад футболист, а московчани разполагат с по-възрастни играчи и имат нужда от по-млади".

"От друга страна в Русия намаляват бройката на чужденците и сега клубовете ще трябва да картотекират по 10 чужденци, а не както бе досега – 15. На терена пък могат да стоят 6, а не досегашните 7. Догодина ще бъде още по-трудно, защото тогава бройката до титулярите ще бъде сведена до едва 4".

"Това ще принуди клубовете да продадат част от чужденците си, които взимат високи заплати, тъй като в противен случай някои от тях ще трябва да стоят на резервната скамейка. Това, разбира се, ще се отрази и на българите", обясни още Димитров.