Ивелин Попов е сред футболистите, които привличат най-голямо внимание в руската Висша лига и без съмнение е от тези, към които феновете не са безразлични. Статистиката в местните медии сочи, че Попето е сред 30-те най-ефективни от началото на сезона.

По-висока средна оценка дотук от Ивелин Попов (6,87) са заслужили само двама играчи на "Спартак" - Квинси Промес (7,51) и Салваторе Бокети (6,91).

Българският полузащитник има 2 гола в шампионата и 2 асистенции, като освен това реализира и 2 попадения за Купата на Русия.

Освен всичко останало Попето получи куп похвали и за представянето си при победата с 3:2 над "Краснодар" в неделя вечерта. Той беше оценен с 6,5 от "Спорт Експрес". По-висока оценка имаха единствено Денис Глушаков, който вкара 2 гола, и Квинси.

"Попов изработи попадението на Промес. Той отне топката с атрактивно изпълнение в центъра, разви атаката и изведе Квинси сам срещу вратаря".

"Атакуваше добре и по двата фланга, а освен това на няколко пъти остави Зе Луиш очи в очи с вратаря", написа "Спорт Експрес".