Българинът Благой Георгиев вкара първия гол при победата на Рубин Казан с 2:0 у дома срещу Сион в среща от група "В" на турнира Лига Европа.

Бившият български национал беше титуляр и остана на терана през всичките 90 минути на двубоя. В 72-ата минута Георгиев се разписа с удар от дистанция, който рикошира в защитник и не остави шансове на вратаря на гостите Андрис Ванис.

В 34-ата минута швейцарците останаха с 10 души на тежкия терен в Казан, след като Бирама Ндоейе получи втори жълт и съответно червен картон.

В последните секунди на двубоя резервата Динияр Биляледтинов асистира на Марко Девич и той реализира второто попадение в полза на руския отбор.

Рубин се намира на трето място в групата с актив от 5 точки, докато Сион заема първата позиция с 8 точки. По-късно тази вечер Ливърпул е домакин на Бордо в другия мач от тази група.

В среща от група "С" на втория по сила европейски клубен турнир Павел Мамаев от дузпа във втората минути донесе ценния успех на Краснодар с 1:0 у дома срещу Борусия Дортмунд. Двата отбора имат по 10 точки на първите две места в групата.

Руснаците се присъединиха към германците, които вече се бяха класирали за директните елиминации.