Александър Тонев си извоюва титулярно място в италианския "Фрозиноне" и ако продължи да се представя на ниво, цената му ще скочи с минимум 500 000 евро до края на сезона.

Това прогнозират пред "България Днес" водещи футболни мениджъри. Крилото има договор до края на сезона. С опция контрактът да бъде удължен с още една година. Очаква се ръководството на клуба да направи така, че да не изпусне българина без пари през лятото.

Юношата на ЦСКА мина през мъчителен период на адаптация, но вече играе редовно и е сред най-добрите за своя отбор. "Фрозиноне" се бори за оцеляване и е на 19-о място с 19 точки. За да се спаси, отборът трябва да завърши поне на 17-о място. В момента на тази позиция е "Сампдория" с 24 точки.

"Фрозиноне" се бори храбро срещу шампиона "Ювентус" в последния кръг, но рухна в края на мача и загуби с 0:2. Тонев игра цял мач. Ако отборът на българина изпадне, със сигурност ще бъдат продадени някои от водещите играчи и се очаква Александър ще бъде сред тях.

В момента той е на 26 години и влиза в най-силната възраст за един футболист. Според авторитетния сайт transfermarkt.de в момента цената на българското крило е 1 милион евро с тенденция за покачване.

Ако не остане в елита, "Фрозиноне" ще поиска за Тонев поне 2 млн. евро. Но преди това трябва да активира клаузата му за удължаване на контракта. В противен случай българинът ще бъде свободен агент през юни.

Така ще може да спести на бъдещ клуб парите за трансферна сума. Това обаче ще му гарантира по-добри лични условия и по-висока заплата. Желанието на Тонев е да остане в Серия А. Натрупаният опит в калчото ще му помогне по-лесно да смени отбора си, ако това се наложи.