Литекс записа второ поредно поражение по време на лагера си в Марбея, Испания.

"Оранжевите" бяха обърнати от руския гранд Спартак Москва, който стигна до успеха с 3:1.

Йонсен откри за Литекс след грешка в защитата на московчани. Бившият играч на „оранжевите” Ивелин Попов изравни преди почивката. Спартак обърна през второто полувреме след голове на Макеев и Промес от дузпа.
 
В 20-ата минута се откри великолепна възможност пред Промес да се разпише. Той получи пас в наказателното поле, успоредно на голлинията, вратарят на Литекс бе излязъл малко напред и позволи на нападателя да остане сам с топката срещу празната врата, но той би в лявата греда.
 
В 39-ата минута Гранат върна към вратаря Ребров, но твърде слабо, Бьорн Маарс Йонсен дебнеше и веднага улови, навлезе в наказателното поле и с техничен удар преодоля вратаря – 1:0 в полза на Литекс.
 
Няколко минути по-късно Куинси Промес проби отляво и центрира по земя. Ивелин Попов бе оставен непокрит във вратарското поле и с хубав удар под гредата изравни. Попето не се зарадва при гола си.
 
Българският национал се отличи с асистенция при гола на Евгений Макеев в 53-ата минута, когато бе осъществен пълен обрат. Попов изведе с меко подаване своя съотборник, който гардира и направи 2:1.  
 
В 74-ата минута Куинси Промес реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Петрус Бумал срещу Ивелин Попов в наказателното поле.

Предишният двубой на водения от Любослав Пенев тим отново бе срещу руснаци. Ловчанлии отстъпиха пред Рубин (Казан) с 1:2, като това бе първото им поражение в контролите.
 
Последният съперник на Литекс в Марбея е Динамо (Киев). Срещата ще се проведе на 14 февруари.

Спартак (Москва) - Литекс 3:1
0:1 Йонсен (39)
1:1 Попов (43)
2:1 Макеев (53)
3:1 Промес (74')


<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kRvh6tofWL0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>