Мениджърът Емил Данчев коментира ситуацията в ЦСКА и в българския футбол като цяло.

„Реалността в нашия футбол е ужасяваща. Тя е функция на няколко основни неща. Първо - състоянието изобщо на държавата. Тъй като подобно е положението в доста сфери от обществено-политическия живот в България, това влияе и върху спорта. Второ - в родния футбол се водят тежки битки. И когато се водят битки, някои умират и най-често лидерите са засегнати и уязвени. Така стана с ЦСКА, с Литекс, а и с Локо София", коментира Данчев пред Би Ти Ви.

"Тежко е състоянието в ЦСКА, но дано хората, които са се захванали с клуба, да успеят да намерят правилната форма. Ако клубът изчезне във вида, в който е бил досега, с цялата история, с марката, с всичко, което е било до този момент, ще осиротее не само българският футбол, но и държавата".

"Историята е била свидетел на обединения на ЦСКА и на Левски и на други клубове. Не това е най-важното. Това е техника - дали ще бъде под една форма или под друга, важното сега е да се запазят идентичността и марката на ЦСКА. Под каква форма - както казах, това вече е въпрос на техника. Въпросът е да не се прекъсне пъпната връв", каза Данчев.

"На този етап Гриша Ганчев не е обявил официално това, което възнамерява да направи с ЦСКА. Но аз съм убеден в едно - той има своето виждане и своите реални намерения. И когато му дойде времето, Ганчев ще обяви това, което възнамерява да направи", добави още Емил Данчев.