Благой Георгиев се завърна в Казан. До 1 март халфът на “Рубин” имаше срок да си уреди нов отбор, но до такъв вариант не се стигна. Договорът на 34-годишния полузащитник с руския клуб е до септември. Разяснение в ситуацията внесе новият личен агент на футболиста Анзор Гаргаев.

“Благо се прибра и е на разположение на “Рубин”. Предстои диалог между нас и клуба, а решението ще е ясно в близките дни. Много зависи какво желание имат и двете страни да продължат съвместната си работа".

"Благо е настроен да си изпълни договора и същевременно да разглежда нови варианти за себе си”, заяви Гаргаев пред руските медии. Той разкри и какви варианти е имало за клиента му през февруари.

“Имаше интерес от австралийски клуб, но нещата не се получиха, защото на Благо му бе предложена много ниска заплата. Друг вариант бе “Ал Шабаб” от ОАЕ, на там също не успяхме да се разберем".

"Все пак този клуб запазва интереса си към Георгиев и след 15 май, когато в емирствата завършва първенството, можем пак да преговаряме".

"В руската Висша лига Благо има 3 мача наказание и затова други местни отбори не се решават да го вземат. В Европа не успяхме”, казва още Гаргаев.