Благодарен съм на сърбите за уважението към мен. Тук гледат на мен като на футболист на “Партизан”, а в България за мен се пишат само лоши неща. Но такива са българите, такъв е манталитетът им.

Бих го променил, но не мога. Сънародниците ми ми завиждат. Това изказване, което със сигурност ще му донесе още негативи, Валери Божинов направи пред Informer в Сърбия, където рита за “гробарите”.

Българският нападател говори в интервюто и за личния си живот. Божинов твърди, че е в много добри отношения с бившите си половинки - попфолк певицата Алисия и топмодела Николета Лозанова.

“Не се имам за прелъстител. Разбирам се чудесно с бившите ми съпруги. И на двете им казах, че трябва да поддържаме добри отношения заради децата. Всичко останало е в миналото и гледам напред".

"Синът ми Валерко е на 8 г., тренира футбол и се надявам да ме надмине. И той е нападател. Не съм от типа амбициозни бащи, които притискат децата си. Той сам иска да се занимава с футбол. Аз мога само да го напътствам и да му помагам".

"Всичко, което правя, е заради децата ми. Редовно им пращам пари. Когато те са добре, и аз съм добре. Тежко ми е, че сме разделени, но докато мога, ще играя футбол и всичко, което спечеля, ще е за тях”, споделя Божинов.