Голмайстор №1 в историята на националния отбор Димитър Бербатов е признал, че върви към финал на състезателната си кариера. Това разкри треньорът на Пирин Наджи Шенсой след контролата с ПАОК.

"Орлетата" загубиха с 0:3 на стадион "Тумба" в Солун, а бившият голмайстор на Висшата лига с екипа на Манчестър Юнайтед изгледа проверката от трибуните, тъй като не е готов на 100% за игра след контузия.

"Имахме много симпатичен диалог с Бербатов преди мача", Шенсой. "Казах му, че още може да играе, а той ми отговори: "не, не". Обясних му, че ако беше от друга националност, нямаше да му го кажа, но защото е българин и българите са силни, му го заявих", изчетка го Наджи.

"Той тогава ми рече: "Минаха вече тези времена". Също така ми каза, че в България симпатизира на Пирин и следи резултатите и изявите на любимия си отбор. Аз му отвърнах, че не му вярвам, но той ме увери, че обича отбора от родния си град", допълни Шенсой.

Бербатов, за когото се смята, че готви завръщане в Англия, се лекува от зимата. Той планира да се върне на терена напълно здрав още в дербито с АЕК в Солун следващата седмица, макар и не за пълни 90 минути.