Голмайсторът на Партизан Валери Божинов за пореден път влезе под светлината на прожекторите.

Този път това не стана със зашеметяващо попадение или "малко коте", а с бисер, който изрече на летище "София". Той дойде в у нас за юбилейния мач на Берое срещу "гробарите", който ще се играе днес в Стара Загора.

Преди няколко дни Божинов и Партизан спечелиха Купата на Сърбия, а след финала българският нападател развя флага на западна ни съседка. Запитан на въпрос защо го направи, головият хищник отговори: "Направих го не защото имам нещо против България, а защото имам уважение към Сърбия. Там винаги са ме подкрепяли. Това е, нищо друго. Обичам България и само един футболист може да има татуирано българското знаме (б.р. - показва татуировката на ръката си). Само аз знам колко ми е тежко, когато не съм в националния отбор и гледам мачовете по телевизията. Човек, само когато знае какво му е, само аз си знам какво ми е!", изцепи се снайперистът в наказателното поле.

Той коментира и скандала с националния селекционер Ивайло Петев, заради който не играе за "лъвовете". "За мен България не е затворена страница, всеки иска да играе за родината си. Не съм обиден на никого, няма за какво. Върша си перфектно работата в Партизан, но не знам дали хората от щаба на България ме искат".

"Бих седнал да говоря с Петев и да избистрим нещата. Няма война, какво има си го казахме по телефона, но на четири очи е друго. Не сме се разбирали да се виждаме, но ако има такава възможност, аз съм съгласен", добави кошмарът за противниковите защитници.

Накрая той коментира и бъдещето си. "Имам договор за още една година с Партизан. Да играя в този отбор е крачка напред в кариерата ми. Клубът ми подаде ръка в много тежък момент и ми помогна. Спечелих Купата на Сърбия, голмайстор съм на отбора", завърши Божинов.