Палермо планира да се раздели с Ивайло Чочев, пишат в последните дни медиите в Сицилия. 

След разочароващия сезон в тима се готвят мащабни промени. 

Дори не се знае дали треньорът Давиде Балардини ще остане (шансовете са нищожни), чака се последната дума на боса Маурицио Дзампарини.

Още няма и спортен директор. Според медиите ще се търсят най-вече халфове, като почти всички от настоящите в тази линия си тръгват с изключение на Яяло. 

Бругман, Кристанте и Мареска не фигурират в плановете, а шведът Хийемарк ще бъде продаден след Евро 2016, защото към нег има интерес от английската Висша лига. 

Преди година Чочев поднови договора си с Палермо до 2020 година, но след силното включване миналия сезон през този игра слабо. Общо в сицилианския тим той записа 45 мача и вкара 3 гола в двете кампании, като проби и в националния тим на България. 

И докато бъдещето на Чочев е неясно, то Александър Тонев със сигурност няма да играе повече за Фрозиноне. Преди дни ръководството на клуба обяви, че българското крило не влиза в плановете за новия сезон, като ще се гради нов отбор, който да се върне бързо в Серия А.

Договорите на всички чужденци (с изключение на Крагъл) изтичат на 30 юни и няма да се подновят. Тонев изигра 22 мача за Фрозиноне в елита.

Крилото няма отбелязан гол на клубно ниво от 15 април 2013-а, като оттогава носи екипите на Астън Вила, Селтик и Фрозиноне.