Националът Иван Иванов изкара само 3 месеца в България, преди отново да се върне в голямата игра. Защитникът, който се завърна в "А" група в началото на годината и подписа с Локомотив Пд, сега е пред договор с Панатинайкос.

28-годишният централен бранител почти сигурно ще осъществи трансфер в гръцкия гранд. По информация на "7 дни спорт" клубът от Атина е отправил оферта до "черно-белите" още преди няколко дни. В крайна сметка от Локо Пд са приели да продадат звездата си на гърците, които ще играят в Лига Европа.

Двата клуба са стигнали до компромисно решение по отношение трансферната сума и остава само да бъде подписан договорът между Локо Пд и Панатинайкос. Гръцкият клуб ще брои 100 и 150 хил. евро за правата на Русия. Допълнително двата клуба ще се договарят за евентуален процент за "черно-белите" при следващ трансфер на Иван Иванов.

Панатинайкос се очертава да бъде четвъртият чуждестранен клуб в кариерата на Русия след руския Алания, сръбския Партизан и швейцарския Базел. Той облече повторно черно-белия екип през март, а само 3,5 месеца по-късно се очертава да напусне Лаута. За краткото време след завръщането си в игра Русия привлече вниманието на няколко клуба от чужбина. 

"Наистина има оферта от Панатинайкос за Иван Иванов, като тя се търкаля в клуба от няколко дни. Не искам да слагам коня пред каруцата, но на практика остана само да бъде подписан договорът между двата клуба. Иван Иванов е много качествен футболист и го доказа".

"Питам се, ако беше в игра от по-дълго време, можеше да го поиска дори още по-голям клуб, а и цената му ще бъде по-висока. Нямам намерение да му правя спънки, а и момчето заслужава да изкара повечко пари", коментира собственикът на Локо Пд Христо Крушарски.