Близо 100 души, участвали в сватбата на дъщерята на Христо Стоичков - Христина, събират подписи под контражалба, в която обвиняват репортерския екип на в. "България днес" в хулиганство.

Самия футболист пък още вчера призори е заминал с полет за Виена, а оттам за Маями, пише в. "Труд", цитиран от Dnes.bg.

Прокуратурата вече възложи на полицията в Етрополе да разпитва свидетели на скандала между Христо Стоичков и екипа на "България днес".

Разследването, което се ръководи от Районна прокуратура – Етрополе срещу Стоичков е за извършено хулиганство - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Инцидентът стана в събота пред манастир "Св. Троица" в района на община Етрополе.

Около 16:00 ч., на паркинга пред манастира възникна скандал между Христо Стоичков и Борислав Тошев - фоторепортер от вестник "България днес", който искал да снима сватбата на дъщерята на Стоичков.

Разпитан е и шофьорът Петър Димитров. Той заявил, че докато бил в колата с Борислав Тошев към тях се приближил Христо Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си, след което му нанесъл няколко удара по лицето. Друг мъж се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фоторепортера.

За да избяга, шофьорът потеглил назад, вследствие на което ударил друг спрял автомобил.

По разследването е разпитан като свидетел и фоторепортерът Борислав Тошев, който първоначално не предал на разследващия орган направения запис под предлог, че не е сигурен дали записът е съхранен.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване вида и характера на телесните увреждания на Петър Димитров, както и механизма на причиняването им.