Българският полузащитник Благой Георгиев опроверга информациите, че е възнамерявал да прекрати футболната си кариера след края на миналия сезон.

"Това са само слухове. Чух, че някой е говорил нещо подобно, но аз лично никога не съм помислял за окачам обувките на пирона. Ще играя колкото мота. Физически съм готов, чувствам се добре", каза Георгиев в интервю за "Спорт Експрес". 

34-годишният имаше проблеми в бившия си клуб Рубин Казан през предишната кампания и дори беше отстранен от първия отбор, но в края на август подписа с новака в руския елит Оренбург.

"Не се чувствам като голямата звезда в състава. Не мисля, че съм нещо повече от моите съотборници. Всички сме равни. Задачата ми е да помогна на Оренбург да печели победи. Имаме добър колектив, всичко тук ми харесва", каза футболният магьосник.

"Целта ни е да се утвърдим във Висшата лига. Момчетата просто трябва да повярват, че са способни да бъдат равностойни на най-добрите, че не са по-слаби от съперниците", каза още той.

Оренбург заема предпоследното място с актив от 4 точки след осем изиграни мача, като все още търси първата си победа в първенството.