Воденият от Димитър Димитров-Херо отбор на Иртиш (Павлодар) победи с 2:0 като гост Окжетпес и с 11 точки е един от трите състава, които оглавяват класирането. Момчетата на Димитров стигнаха до успеха с попадения на Фофана в 57-ата минута и на Кислицин в 65-ата.

За домакините през второто полувреме се появи на терена българският нападател Цветан Генков, който получи жълт картон за грубо влизане. С този успех Иртиш има вече 11 точки, колкото събраха Тобол и Кайсар след мача по между им, завършил 0:0. Старши треньор на Кайсар е Стойчо Младенов, чийто отбор е и с мач по-малко.

Астана на Станимир Стоилов победи с 1:0 като гост Атирау, а победата дойде 6 минути преди края с точен изстрел на местната звезда Логвиненко. Отборът на Стоилов е с 10 точки и заедно с Ордабаси и Кайрат.

"Мисля, че нашият отбор заслужено победи. Ние имахме предимство в играта и през първото, и през второто полувреме. През първото полувреме направихме доста пропуски, но през втората реализирахме две от тях.

В защита се представихме доста събрано, компактно и не помня от колко време не е било така. Благодаря на момчетата, защото почти не оставиха шансове на Окжетпес. Разбира се, трябва да прилавим майсторство във фаза атака. Ако свалим процента на брака при пасовете, нашата игра ще бъде още по-добра, прогнозира Херо.