Българският национал Ивайло Чочев и Палермо сложиха край на серията си от близо три месеца без победа и в мач от 34 кръг записаха домакински успех с 2:0 над Фиорентина. Българинът се отличи с асистенция за триумфа на отбора си.

За последно сициалианският тим постигна победа в Серия „А“ на 5 февруари, когато се наложи с 1:0 над Кротоне. След това бяха записани 8 загуби и две равенства.

Ивайло Чочев игра цял мач за „росанерите“, а Алесандро Диаманти откри резултата в 32-ата минута с точно изпълнение на пряк свободен удар. Хайтам Алеесами удвои в последната минута, когато получи извеждащ пас от Чочев, напредна към наказателното поле и стреля точно във вратата на Татарушану.

Фиорентина завърши мача в намален състав. Три минути преди края Давиде Астори беше отстранен от игра заради втори жълт картон.

С този успех Палермо събра 19 точки и продължава да заема предпоследното 19-о място. Въпреки това сицилианците продължават да имат шансове за спасение, тъй като четири кръга преди края изостават на 10 точки зад Емполи, който е точно над чертата. Фиорентина е на осма позиция с 55 пункта.