Ивелин Попов може да си партнира с Робин ван Перси в нападението на турския футболен клуб Фенербахче, съобщават медиите в южната съседка. Според информация на Аджанспор, Фенербахче готви мащабна селекция за следващия сезон, след като завърши на трето място през тази година и пропусна квотите за Шампионската лига.

Спартак Москва, настоящият отбор на капитана на българския национален тим, е поискал над 6 милиона евро за правата на Попов, но от Фенербахче обмислят различна оферта. Те са готови да платят част от исканата сума и да добавят в офертата правата на нигерийския нападател Емануел Еменике, който игра под наем в Уест Хем миналата година.

Доскоро вариант за Ивелин Попов беше и Трабзонспор, който обаче се отказа от трансфер на българина преди по-малко от месец.

През изминалия сезон Попов записа 20 мача в руското първенство с 2 гола и 6 асистенции. Спартак Москва пък спечели титлата и трудно ще се раздели с някоя от звездите си заради предстоящото участие в груповата фаза на Шампионската лига. Руснаците дори вече са отхвърлили няколко оферти за българина.