Ивайло Петев от снощи вече не е треньор на Динамо Загреб, съобщи "Вечерни лист", цитиран от Dnes.bg.

Шокиращата и все още непотвърдена официално новина беше разпространена след снощната тренировка на отбора, след която Петев бил извикан при директора на клуба, който му съобщил решението на ръководството.

Не е трудно да се предположи какво е породило недоволството от Петев - освен че Динамо не спечели първенството и купата на страната, подготовката в Словения не донесе никакъв напредък в играта на отбора и всъщност беше въпрос на време кога Ивайло Петев ще излети от клуба.

Макар и да изглежда, че моментът не е идеален, тъй като този уикенд започва първенството, всичко всъщност е направено навреме и в последния момент – преди съдбовно важните изпити в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Хърватското издание припомня, че Петев е влязъл във война с половината съблекалня - Фернандес, Чорич, Самир и това ще е един от ключовите аргументи за смяната му.

Ивайло Петев ръководи само 35 мача на Динамо Загреб. През октомври миналата година той наследи на поста Златко Кранчар и с Динамо остана без точка в Шампионската лига и без вкаран нито един гол. В хърватското първенство завърши на второ място, изгуби финала за купата на страната.

През февруари тази година Петев удължи договора си с хърватския клуб до 2020 г., като годишната му заплата беше 250 000 евро.