Българският национал Симеон Славчев пристигна на проби в английския клуб Бирмингам Сити, който се състезава в Лига Чемпиъншил. Славчев дойде за тестове в клуба заедно с Еди Алфонсо, национал на Ангола и играещ като ляв бек и ляв халф и футболист на Рекреативо де Либоло.

Двамата се включиха във вчерашната контрола срещу Оксфорд Юнайтед, спечелена с 2:0. Дейвид Дейвис в 9-ата минута откри резултата, а струващият 2 милиона паунда Че Адамс вкара за 2:0 в 29-ата.

Славчев се появи на терена на почивката на мястото на Жак Магома, който иначе е национал на ДР Конго. 24-годишният софиянец, който миналата година игра в полското първенство за Лехия Гданск под наем, е нежелан в Спортинг (Лисабон), където има договор. Португалският клуб опитва да го продаде и това е и причината да му търси варианти.

Мениджърът на Бирмингам Хари Реднап залага на модерната в последно време схема 3-5-2, а Славчев игра като дефанзивен халф пред тримата бранители. Той и другият играч на проби ще останат през цялата нова седмица на проби, преди да стане ясно дали клубът ще ги ангажира. Въпреки че Оксфорд Юнайтед не създаде трудности на синитеот Бирмингам, Симеон Славчев имаше няколко отлични изяви при подаванията и демонстрира добра визия.

След края на мача Реднап се изказа доста ласкаво за българина и заяви, че "е бил много внимателен при разпределението на топката".

През миналия сезон Бирмингам имаше доста притеснения относно мястото си в Лига Чемпиъншип и завършиха в крайна сметка на 19-о място, само на 2 точки от изпадането. С привличането на Хари Реднап на треньорския пост обаче амбициите през новия сезон ще бъдат различни.