Легендата на българ­ския футбол Христо Стоичков е очакван като месия в Казахстан. Камата ще бъде на посе­щение в страната в нача­лото на август месец, къде­то ще вземе участие в пър­вия по рода си турнир „ Експо 2 017".

Освен носите­ля на „Златната топка", в Астана се очакват още Яри Литма-нен, ЖанПиер Папен, Дино Баджо, Марко Делвекио, Ернан Креспо и други легенди от близкото мина­ло. В бившата съветска република обаче най-голя­мо внимание се обръща на Стоичков. Именно с него­вата богата визитка започна материалът на местно­то издание Jnform.kz", където бяха представени звездните гости на турнира.

Надпреварата ще се про­веде на 5 и 6 август на ста­диона на „Астана", където треньор е Станимир Стои­лов. На международния турнир, чиято идея е да популяризира туризма в страната, ще участват отбори от Италия, Герма­ния, Португалия, Русия, Казахстан, както и такъв, представляващ останалия свят.

На 5 август ще се играят срещите от груповата фаза, а ден по-късно е финалът, информира "Труд".

Камата вече взе участие в два демонстративни мача през месеците май и юни. Героят от САЩ 94 бе сред гостите на благотворител­ния мач на Димитър Бербатов на националния стади­он „Васил Левски" в София. В средата на юни пък бив­шият нападател игра за „дрийм тима" на „Барсело­на" срещу „Бенфика" на „Камп Hoy". Този септември „каталунците"идват и в Стара Загора за мач срещу сборен тим на Стоичков.